Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 21:04 - До истината щях да се докосна....
Автор: gora Категория: Изкуство   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2014 22:46


“Признавам, ако бях мълчала, до истината щях да се докосна…”
С това признание завършвам първата си книга. Все още вярвам в него. Но и знам, че думите сътворяват, когато са гласа на едно интуитивно познание. По този път ние, а с нас и Творението, създава свят и разказите си за него.
Мисля, че все още има смисъл от думи.
Това е причината да ги споделям, дори когато е почти сигурно, че музиката е казала всичко.
Както е в симфонията “Планетите” на Густав Холст.

Марс
Той е буйният воин и страстен любовник. Той е енергия и действие, порив и безразсъдност. Изразява пораждащите сили на сътворението, опиянението от битките и победата. Лицето му е червено като огъня, кръвта и виното, които символизират живота в неговото изконно желание. От векове хората мистически вярват, че на Марс има живот.

Венера
Тя е очарование, което разтваря раковината на егото. Тя е любовно съзерцание отвъд формата, чиято красота дописва съвършено. Вдъхновението й поражда хармония и наслада в тяхната елегантна естественост. Отстоява справедливостта. Побеждава без да се бори, защото омайва.

Меркурий
Той е бързоногият, бързомислещ и говорещ посредник. Обиграният търговец и сладкодумен пиар. Думите му са река, която тече в незнайни посоки, но бушува в коритото на разума. Има два бряга – неотделими, но и непостижими един за друг. Изпитание е за себе си и за околните. Символизира интелигентността.

Юпитер
Той е разширяващият се разум, който се опиянява от своята безпределност. Той е радостта на самосътворяващия се и творящ дух, за когото даването е дар, защото щедростта пребъдва във всичкото. Наричат го големия добротворец, носещ се във вселената с гръмогласния глас на бохем и с разбиращата усмивка на философ.

Сатурн
Той е суровият учител и господарят на кармата. Излъчва достойнство. Символизира дистанцията и властта. Под студения му поглед, материята изкристализира в безукорни форми. Измерва времето с търпение. Стратег, който не се бои от ограничения по пътя към поставените цели. Амбициозен и лукав.

Уран
Той е прорицателят.Прокълнатият да вижда сред слепци и да говори сред глухи. Пророчествата му раздират мрака, взривяват подземията на страха и преобръщат хаоса в начало. Революционер, гений и разрушител с поразяващата енергия на Прометей, който може да изгори и себе си, и другите. Или да ги изстреля във високоскоростна орбита.

Нептун
Той е движене, което знае всичко, защото го побира в себе си.  Може да преодолее всяка форма, но и да я вдъхнови, ставайки част от нея. Странстващият скитник, изливащият себе си в музика, който е винаги в съзвучие, но и винаги неуловим. Носи се на вълните между състраданието и илюзорността. Проникновен, но и опасен.


















Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gora
Категория: Поезия
Прочетен: 436346
Постинги: 65535
Коментари: 39
Гласове: 1032
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930